Onderhoud en reparatie
 
Fietsgemak voor de deur

Ombouw naar elektrisch.

Kijken jullie ook weleens verlekkerd naar de bijna glijdende elektrische (bak)fietsen maar is je huidige fiets eigenlijk nog te goed om te vervangen? Dan is ombouw naar elektrisch misschien een goede optie voor de huidige fiets. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de ombouw met een voor-, midden of achtermotor, van simpele displays tot kleurenschermen en lichte kleine accu's tot zware accu's voor de serieuze afstanden. Samen kijken wat het beste past bij de fiets en wensen. 

Tijdens de schouw kijk ik of het frame, remmen en aandrijving geschikt is voor een ombouw en overleggen we over de plaats en het formaat van de accu. De meeste fietsen zijn binnen een week weer klaar, waarna we hem nog naar 'smaak' inregelen om de perfecte ondersteuning te leveren.

De oude trapas zal worden vervangen door een trapas met motor en de accu met bedrading nagenoeg onzichtbaar worden weggewerkt. Het kleurenscherm geeft 9 ondersteuningsniveaus die ik per niveau kan aanpassen. Omdat de aandrijving zwaarder wordt belast dan door enkel de 'benenkracht' geef ik de naaf een onderhoudsbeurt en vervang de ketting door een e-bike ketting welke sterker is. De bestaande kettingkast kan na een kleine modificatie worden behouden.

Als optie kan de voor en achter verlichting worden vervangen door heldere LED verlichting welke automatisch schakelt bij schemering.  
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram